Spring naar inhoud

Leven toevoegen aan de dagen, HaRo16

“Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven” een motto waar je even over na moet denken.

De Roparun is zowel een “goede doelen stichting" voor de menselijke zorg aan kankerpatiënten als ook een geweldig sportief en team evenement. Die driedubbele uitdaging sportief, organiseren en sponsoring werven maakt het leuk.

#HaRo16

De Roparun is een estafetteloop van 560 kilometer van Parijs of Hamburg naar Rotterdam waarbij het gehele team een sportieve prestatie levert.  Elk jaar opnieuw in het Pinksterweekend met als hoogtepunt de aankomst op de Coolsingel in Rotterdam op maandagmiddag. Het is de combinatie van op die manier geld op halen en het avontuur die het bijzonder maakt.

Serieus en prettig gestoord

Je moet er een beetje gek voor zijn en dat zijn we dan ook. Sportief is het een enorme uitdaging. Je loopt als loper zo’n 70 kilometer in 48 uur in heel veel korte sprintjes. Je fiets als fietser zo’n 250 kilometer als begeleider. Je masseert als masseur 48 uur lang benen, ruggen, schouders, billen. Je kookt als kok elke 4 uur een maaltijd voor beide estafette teams. Zelfs de organisatie en administratie staat tijdens de run niet stil. Ondertussen verplaatst je team zich als een reizende circus, elke 4 a 5 uur, naar de volgende pleisterplek.

Regelen en ritselen

Er is nog een speciaal team zonder wie #HaRo16 niet mogelijk is. Het thuisteam of beter gezegd het regelteam. Om 24 mensen deel te laten nemen moet er ontzettend veel gedaan worden. Routezaken, pleisterplekken, vervoer, van draaiboek tot ……aan 600 liter water en 1800 whatsappjes. Als teamcaptain ben je vaak het aanspreekpunt en soms de aanjager, maar zonder die 30+ anderen komt er niks van terecht.

Leuren en sleuren

Met sponsoring zamelen we geld in voor het goede doel. Dat is een enorme klus, weken lang worden er op partijtjes en via Facebook, LinkedIn, direct mailing etc  vriend, kennis en familie licht gepress’d om vooral bij te dragen. Je bent een kanjer als je 100 mensen weet te bewegen om te geven aan dit goede doel.

Hoe maken we #HaRo16 een succes? Volg ons op facebook door de pagina van Roparun Team 334 te liken !

Eddie Smit
Eddie Smit

Eddie.Smit@rijksoverheid.nl is vanaf 2014 betrokken bij het Roparun team van Binnenlandse- en Buitenlandse zaken en in 2016 teamcaptain voor de #HaRo16