De financiële crisis voor een Zeiler

Een maand of drie geleden was ik zo ver. Een Elan Impression 434 is een goed uitgangspunt als “Blue Water Cruiser” c.q. vertrekkersboot. En tot mijn vreugde was er ook nog een redelijk goede tweedehandse te koop. Hoera

De afgelopen maand aan de slag geweest met de financiëring. Je wilt toch een boot als deze grotendeels kopen met een lening, jachthypotheek, lease constructie of wat dan ook. Doe je dat niet dan blijft er weinig budget over voor een refit en de kosten van het jaar zeilen zelf. Althans dat is met mijn budget het geval.

En nu blijkt de wereldwijde financiële crisis toch ook door te werken naar de consument. In de afgelopen maanden zijn allerlei geldverstrekkers strengere voorwaarden gaan stellen aan bootleningen. Bij tweedehands boten niet meer de volle 100% maar soms zelf tot aan 50% en allerlei borg en of verpanding maatregelen. Van persoonlijke garanties tot aan hypothecaire zekerheid.

En daarmee is nu de financiëring een struikelblok. En daar baal ik van… Dus dit seizoen geen aankoop van een eigen boot. Het wordt minstens het winterseizoen van 2008/2009.

2 gedachten over “De financiële crisis voor een Zeiler”

  1. Ik vind het nogal wat, om zonder ervaring meteen de atlantic te willen oversteken. Misschien eerst eens een dagje proberen op de Loosdrechtse plassen? En dan gelijk op een 43 voeter. Denk je daar zo op stappen en weg te varen?
    Ik vind dit niet erg realistisch.

  2. Hoi Eddie,
    Heb je boten zoektocht gelezen. Goed om medezeilers zo zien worstelen met het fenomeen de ideale vertrekkersboot. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat we voor een Ovni 395 willen gaan. Duurder, eens. Maar het lijkt ons heerlijk om te kunnen droogvallen.
    Mocht je contact willen, wij zijn al een keer 4 maanden weggeweest met onze kinderen (toen 1 en 4 jaar) Colin Archer van 39 ft. Daarna verkocht. Toch te verknocht aan zeilen om nu toch maar weer op zoek te gaan naar de ideale boot. Alleen geen geld meer voor een lange reis. Succes met alles. Lilian (lilian.bezemer@planet.nl)

Reacties zijn gesloten.